You are currently viewing Új séf a szállodában
Új séf a szállodában

Új séf a szállodában

  • Post category:Blog

Nemrégiben nagy izgalommal üdvözöltük szállodánkban új díjnyertes séfünket, aki azonnal belevágott a kulináris varázslatok világába. A személyes élményeim alapján elmondhatom, hogy a környéken senki sem készíti olyan kiválóan Csülök ételeket, mint ő.

Az új séf érkezése

Az új séf, Gábor, egy valódi gasztronómiai mágusnak számít. Tehetsége miatt már több rangos díjat is besöpört az elmúlt években, és most úgy éreztem, hogy hatalmas szerencsénk van, hogy a Hotel Fenyves szálloda konyháját választotta munkahelyéül. A Kakas étteremtől sikerült átcsábítani, de már az első napján látszott, hogy az itteni ételkínálatot új szintre emeli majd.

Az ízek új dimenziója

Az étteremben elfoglalt asztalomnál már az első falatoknál éreztem, hogy valami különleges történik. Gábor képességei páratlanok, és mindezt a tányérokon is megmutatja. Az általa készített Csülök egyszerűen isteni volt. A hús olyan puha, hogy szinte szétolvadt a számban, és a fűszerezés tökéletesen kiegyensúlyozott volt. Az eddig is nagyszerű ételek mellett mostantól új kedvencünk lett a Csülök, amit csak itt, a Hotel Fenyvesben kóstolhat meg bárki.

Az egészség iránya

A szálloda új séfje elkötelezett az egészség és jóllét iránt, és konyhájában olyan ételeket készít, amelyek hozzájárulnak a máj regenerálódásához. Az egészséges étrend kulcsfontosságú a máj egészsége szempontjából, így a séf gondosan összeállítja étlapját annak érdekében, hogy vendégeiknek a legjobbat nyújtsa.

Az étlapon szereplő ételek között találhatók olyan antioxidánsokban gazdag zöldségek, mint a brokkoli, amelyek segítik a máj tisztítását. A lazac és a tonhal, omega-3 zsírsavakban gazdagok, ami segíti a gyulladás csökkentését és elősegíti a máj egészségének fenntartását.

A séf friss gyümölcsöket is kínál, amelyek segítik a méreganyagok kiürülését. Emellett olyan gabonaféléket használ, amelyek lassan felszívódnak, és stabilizálják a vércukorszintet.

A séf és a csapat

A séf érkezése nemcsak az ételek minőségében, hanem a szakmai csapat összetételében is pozitív változásokat hozott. Az új séf vezetése alatt a konyha csapata együtt dolgozik, mint egy jól működő gépezet. A szenvedély, amit a szakácsok mutatnak az ételkészítés során, minden tányéron érezhető.

Az étlap is átesett néhány átalakításon. Új ételek kerültek bevezetésre, amelyek azonnal a vendégek kedvenceivé váltak. A Csülök mellett olyan fogások is helyet kaptak az étlapon, mint a fűszeres libamáj, a borban pácolt lazac, és a csokoládéval töltött palacsinta. Ezek az ételek egyedülálló ízvilágukkal mindenkit lenyűgöznek.

Az étterem hangulata

Az ételek mellett az étterem atmoszférája is lenyűgöző. A Hotel Fenyves étterme mindig is híres volt eleganciájáról, de most ez a hely csak még vonzóbbá vált. A teraszról gyönyörű kilátás nyílik a kertre, és a vacsora közben a csendet csak a finom ételek élvezetének hangjai törik meg.